اولین کارگاه و آزمایشگاه مرمت اشیای تاریخی در استان خراسان جنوبی در مجموعه جهانی باغ و عمارت اکبریه افتتاح میشود.
به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان خراسان جنوبی، آثار بهجای مانده از پیشینیان چه در حوزه آثار غیرمنقول مثل آثار معماری وچه در حوزهه ای آثار منقول فرهنگی مثل اشیای تاریخی به منزله برگهای شناسنامه مردمان هر کشور هستند و هر ملتی با اتکا به شناسنامه تمدن خود و آموختن از ماحصل تجربه پیشینیان خویش میتواند افقهای گستردهتری را در آینده فراروی خود ببیند.روشن است که حفاظت وصیانت از برگ برگ این شناسنامه از ضروریات حفظ فرهنگ ونشانههای فرهنگی هر جامعه است.
ازشاخصترین و برجستهترین این نمودها،اشیای تاریخی هستند که نگهداری،حفاظت،مرمت واحیای آنها میتواند ما و آیندگان را با استناد به هویت و تجارب گذشتگان، از پراکندگی های حال گذر داده وبه سمت آیندهای روشنتر رهنمون باشد. این امر به متخصصان هنرمندي نياز دارد كه علاوه بر شناخت جنبههاي هنري، آشنايي كافي نيز با ساختار و مواد تشکیلدهنده اين آثار و كنش و واكنش آن داشته باشند و بتوانند زمینه را برای تداوم ارزشهای هنری و تاریخی اثر فراهم سازند. آزمایشگاه و کارگاه دایر شده در مجموعه جهانی باغ و عمارت اکبریه در نظر دارد محیط مناسبی برای فعالیت اینگونه متخصصان فراهم سازد.
با توجه به غنای آثار تاریخی و فرهنگی در سایتها و محوطههای باستانی خراسان جنوبی و همچنین تعداد ... موزه دایر در سطح استان امر حفاظت و مرمت اشیای تاریخی از اهمیت شایان توجهی برخوردار است. از اینرو با هدف انجام مطالعات علمی و پژوهشی و انجام مداخلات حفاظت و مرمتی بهصورت علمی و تخصصی بر روی اشیای تاریخی موزههای تاریخی – فرهنگی خراسان جنوبی سامان یافته است.
در این آزمایشگاه در فاز اول تجهیزات لازم برای مرمت اشیای فلزی، پارچهای، سفالی و چوبی در مساحت 70 متر تجهیز و راهاندازی شده و همزمان با هفته گردشگری در مهرماه جاری به بهره برداری رسید .
شایان ذکراست موزه باستانشناسی، مردمشناسی و موزه حیاتوحش در مجموعه جهانی باغ و عمارت اکبریه دایر میباشند. باغ و عمارت اکبریه،یکی از بناهای تاریخی شهر بیرجند است که در نشست سی و پنجم یونسکو در سال ۲۰۱۱ میلادی بهعنوان میراث جهانی یونسکو به ثبت رسید. همچنین این باغ در ۲۰ خردادماه سال ۱۳۷۸ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. باغ و عمارت اکبریه تنها اثر شرق ایران در فهرست میراث جهانی یونسکو است.
/108
انتهای پیام/